Nem tudok napirendre térni az elmúlt napok eseményein, be kell vallanom, hidegzuhanyként ért a FIDESZ politikusainak akciója.

Kicsit rakjuk rendbe a gondolatainkat, mielőtt lassan és biztosan felidegesítem magam.

Vegyünk egy népet, melyet az elmúlt pár évben elég szépen elkábítottak, ámítottak, megloptak, hidegre tettek. Magunkról lenne szó!
Nehezen viseli az ilyen ember, ha újra és újra átverik, vagy csak az árnyéka is rávetül az átverésnek.

Vegyünk egy pártot, mely az elmúlt években igyekezett józanul politizálni, igyekezett elnyerni a szavazók szimpátiáját, igyekezett logikus lépéseket tenni annak érdekében, hogy az elmúlt évek népnyúzásának véget vessen.

Vegyünk egy választást, mely lezajlott és elég markáns véleménynyilvánítással a nép az istenadta nép, hatalomra segítette A Pártot. Azért, hogy amit eddig meg mertek vele tenni, az soha többé ne történjen meg.

Vegyük a győztes párt első napjait. Ügyesen, egész szakavatottan, szinte már olajozottan indították elképzeléseik megvalósítását. Már-már megemeltem kalapom és ujjongtam magamban, hogy van Isten, nincs még vége a magyarnak.

És vegyük az elmúlt napokat.

Valakik meghülyültek -nek elment az eszük és ügyesen beszóltak a népnek, az isten adta népnek azzal, hogy nagy a baj, azzal, hogy államcsőd fenyeget, s ennek olyan mélyrepülés lett a vége, hogy csudájára járt az összes tőzsde. Csudájára, ez lett ám az új magyar csoda, hiszen egy iciripiciri nemzetgazdaság csakúgy, meglengeti a globális pénzpiacot. Kezdek hinni a pillangó-effektus-ban. De talán mégis jobb lenne, ha lehiggadnék és gondolkoznék.

Avasson már be valaki mi történt, mert ekkora gebaszt nem könnyű kavarni, már-már az az érzése az embernek, hogy direkt tették.

1. Tegyük fel, hogy shortolni akartak. Na, akkor semmi gáz(!), ezt tették velünk már évek óta. Hányan gazdagodtak még kőgazdagabbá azzal, hogy haveri alapon egymásnak lökdösték a tőzsdei árfolyamokat. Kicsire nem adunk ez a pár milliárd már nem hiányzik a zsebünkből. Nekünk már úgyis végünk.

2. Tegyük fel, hogy demonstráltak. Hmmm, mit is? Talán az Uniónak kellett megmutatni, hogy mi sem maradhatunk le a tejtől duzzadó Európa mirigyeiről. Kérünk egy kis apanázst, vagy tejcsit, had tömjük a hasunk. Na, de így, hogy közben 1 millió család eszi a száraz kenyerét?

3. Mi van akkor, ha tényleg ekkora m...k voltak és olyat engedtek belecsipogni a nagyköztudatba, akinek halvány köze sincs a nagy pénzügyekről? Jajjj, ne csinálják már!

 

Konklúzió nincs, csak egy figyelmeztetés ...

... Tisztelt kormányzó párt, és Tisztelt politikusai! Semmilyen trükközésre nincs mód ma Magyarországon. A bizalom a legdrágább árucikk, nehéz megszerezni, és nagyságrendekkel könnyebb elveszíteni. Nem lehet hazudni, nem lehet valótlant, vagy kevésbé valóst állítani. Csak igazat, a színtiszta igazat tudjuk elfogadni. Nem tudjuk még egyszer elviselni a lelki terrort, a gazdasági terrort. Nincs több életünk, esélyünk pedig már annyi sem. Ez az alkalom van, hogy gyermekeinknek rendbe rakjuk az országot, és erre kaptak felhatalmazást. Ha becsapnak, ha csak a halovány árnyéka is vetül hazugságra, ha akármilyen kicsiny százalékban is tisztátalan valami (vagy valaki), akkor vége.

Az a magyar, aki a kétharmadot adta, igazat akar és tisztaságot. Ez a küldetés, minden más mellébeszélés.

Kérem, tegyék a dolgukat, mi pedig igyekszünk túltenni magunkat ezen a traumán!
 

"A bölcsesség megköveteli, hogy a legszentebb célokért a legjobb eszközökkel küzdjünk!"
Francis Hutcheson

 

Wiseacre, aki kicsit felidegesítette magát