Úgy látszik Szlovákiában is elkezdett dübörögni a kampány. Alig, hogy beindult, a magyar sajtóban sorra jelennek meg a Szlovák kormányfő illetve az SNS magyarellenes kijelentései.

 

 

A legfrissebb hír, hogy a Szlovák kormánypártoknál kivágta a biztosítékot, hogy a magyar parlament (reményeink szerint minél előbb) megszavazza a határon túli magyaroknak a kettős állampolgárságot. A magyar sajtó Robert Fico jajveszékelésétől hangos, aki úgy véli: „a kettős állampolgárság biztonsági kockázatot jelentene az ország számára”.  Lehet, hogy bennem van a hiba, de én magyar szemmel nem látom a kockázati tényezőt, amitől Fico úr oly nagyon retteg.
Persze, bizonyára bennem van a hiba… az Ő országuk ők tudják, hogy nekik mitől kell félniük, nehogy már ezek a „görbe lábú magyarok” mondják meg nekik ezt is.

 

Ezek után persze nem lehet kihagyni az SNS legújabb választási plakátját. Természetesen itt most nem a retusált cigány férfit ábrázoló plakátra gondolok. Hanem:

 

 

 

Sajnos kedves szlovák „barátaink” már a fővárosuk nevével sem elégedettek. Ugyanis az túl magyar… de mégis milyen lenne, tán szlovák? Azon város neve mely a török hódoltság idején országunk fővárosa volt? Ahol 9 magyar királyt is koronáztak, köztük tán a legnagyobbat, Hunyadi Mátyást. Persze a történelemkönyveket hiába lapozzuk, túl sok Pozsonyban koronázott szlovák király nevével nem találkozunk. Konkrétan eggyel sem, nemhogy olyannal, akit magyar földön, magyar városban koronáztak volna.

 

A Szlovák kormány magyarellenességét sokan a kampánnyal magyarázzák, lehet igazuk is van. Viszont felvetődik akkor a kérdés, ha a szlovák emberek ilyen pártokra szavaznak, tán azt ezért teszik meg, mert ők nem értenek egyet e nézetekkel? Nem hiszem.
Viszont az igazi kérdés számomra az, hogy mire föl van a szlovák népcsoportban ezen gyűlölet. Minden bizonnyal a féltékenység vezérelheti őket. Egy több mint ezer éves állam szomszédságában élnek, amely Európában, sőt talán az egész világon egyedülálló kultúrával, hagyományokkal és kitartással rendelkezik. Szemben velük, akik egy a nagykorúság határát is alig súroló, idegen hatalmak által létrehozott államot tudtak összeeszkábálni maguknak a történelem folyamán.

 

 

Viszont van egy számunkra talán ennél sokkal fontosabb dolog is. Hozhatnak Pozsonyban vagy Trianonba akármilyen törvényeket a magyarok megfélemlítésére, szabad nyelvhasználatuk gátolására, egy valami akkor sem fog változni, a Kárpát medence a mi Hazánk!

 

 

Xer