Nagy bajban lesznek itt az összehazudozó, valótlant állító és saját pecsenyét sütögető pártocskák, ha így folytatják.

A Fidesz megkezdte végrehajtani amit ígért, amit szeretne, s ezt meggyőzően, megingás mentesen teszi.
Itt van elsőnek a kisebb parlament esete.
Nem szórakozott az idővel, valóban kész tervekkel állt elő, mert ne legyünk kicsinyesek, egy ilyen törvényjavaslat előkészítése nem 2-3 nap. Ezen már hetekkel ezelőtt túl voltak (ha nem hónapokkal). Ami felettébb érdekes, hogy nem próbált a javaslatban magának kedvezni, egyszerűen a lehetőségekhez képest a legüdvözítőbb, még kicsit finomítottabb verziót tette le az asztalra. (Lásd Török Gábor elemzését - Hogyan lesz kisebb a parlament) Elolvasva, szimpatikusnak tűnik, valóban a karcsúsítás és a hiányosságok pótlására hagyatkoztak.
Ezzel szemben az MSZP javaslatánál kibújt a szög a zsákból. Természetesen vannak abban is jónak tűnő ötletek, csak épp a Fidesz javaslat a korrektebb. Igazán jó lett volna előtte tanulmányozni az ellenfél álláspontját, mert ez így 1-0 oda.

A további lépések sem várattak, hiszen megígérték, hogy azonnal benyújtják a Három csapás törvénytervezetet valamint az iskolába járáshoz kötendően a Családi pótlék kifizetés módosítását.

Nincs abban semmi rendkívüli, ha valaki teszi a dolgát, ha azt teszi amit megígért.

Kivéve Magyarországon!?

Ha jobban megnézzük miket ígért a Fidesz, akkor látjuk, hogy ezek jó része nem mézesmadzagszerű jóléti ígéret, amit persze nem is igazán tudnának hosszú távon garantálni, hanem olyan intézkedések, melyek valóban a felesleges kiadások csökkentésére, a közbiztonság megerősítésére, a bizalom visszaállítására irányulnak.
Ezekkel győzött, mert az emberek változást akartak.

És ezekkel is folytatja a kampányát, most már tettekkel igazolva.

Mi ebben a bukta a sunnyogó pártoknak?

Meg kell tanulniuk tisztességesen viselkedni, mivel éveken keresztül elmondták az akkor ellenzékben levő pártról, hogy úgy sem fog tisztességesen viselkedni, úgyis lopni és hazudni fog. Csak tudnám mire alapozva? A tisztesség minden vonalon megnyílvánul. A beszédben, a tettben, az akaratban. A képmutatás, a hiteltelenség, a nagyotmondás ma már nem menő.

Az a párt, amelyik boldogulni akar, az a párt, amelyik a későbbi parlamentekben helyet akar magának biztosítani, annak nincs lehetősége vetíteni, nem tehet olyat, ami az ország népének nem tetszik, most be kell állni az igazmondók, a tenni akarók sorába.

Hely van, tessék csak!

Innen tekintve, szinte harsányan kiáltja Orbán Viktor Nemzeti Együttműködésről politikai nyilatkozattervezete, "Ide kell állni, itt van mindenki helye", ma ez a helyes lépés Magyarországon.


Wiseacre