Érettségi!

A mai nap ugyanolyan fontos és feszültségekkel terhelt volt, mint a tegnap, és mint a holnapi is lesz, minden 12-es diák számára.

A feszültség, természetes velejárója, hiszen megmérettetnek, miképp sikerült az elmúlt éveket hasznosítaniuk. Ezek a napok, hetek adják meg az első igazi értékelést. Beszámolnak nézeteikről, alkalmaznak ismereteket, felhasználnak eldugott, távoli emlékeket, s bizonyítják, hogy képesek megállni az élet előtt két lábbal. Valamilyen módon érettnek lesznek nyilvánítva.
Persze még sok a teendőjük, a valódi életbe lépéshez, de első kemény stresszhelyzetük itt van.

És megint sikerült beletrafálni, hogy a feszültségekkel terhelt diákokat, vagy egy kisebb részüket, még frusztrálják tovább.
A matek érettségi angol verziója tele volt hibával. Megint hibás érettségi dolgozat!

Ez már több mint felháborító!
Árulja már el nekem a Hivatal valamelyik Illetékes Munkatársa, mi akadályozta meg benne őket, hogy jó, pontosan és lassan újra leírom JÓ, dolgozatot adjanak ki a kezükből?
Mi lehetett az a halaszthatatlan teendő, ami meghiúsította szándékukban a hibátlan dolgozatok elkészítését.
Mert lássuk be, a világháború nem itt dönget a határainkon. Etnikai zavargások sem akarnak keletkezni, a tornádó nem épp a mi éghajlatunk sajátossága, kommunikációs zavarokat el lehet könnyen hárítani, és az emberi tényező is könnyen orvosolható, feltételezem Juliska néni épp nem mosott fel, mert náthás lett.
 

Tavaly is volt baki, most is van, holnap, a történelem érettségire mit tartogatnak?
No, mert jó lenne felkészülni rá, ha már az Oktatási Hivatal képtelen!

Wiseacre