Valamikor a tudás szerzésem hajnalán, ott a középiskolás éveim végén olvasgattam Nemere mester könyveit. Még ma is megvannak, akkoriban létezett egy Nemere könyvklub, viszonylag nyomott áron tudtam a nagyember műveihez hozzájutni. Érdekes, rendkívül lebilincselő módon írt, sőt, ír a mai napig.

Volt egy könyve, a Titkok könyvén (1., 2.) túl, amely a Rejtélyes elődök címet viselte. A könyv, Daniken nyomában járva, de állítom, hogy sokkal pontosabban és precízebben utánajárva, felvetette, nyomok utalnak rá, valamikor 15000 évvel ezelőtt létezett már egy fejlett civilizáció a Földön, melyet elpusztított egy (kozmikus?) katasztrófa.

Akkoriban nagyon belelkesedett a fiatal szív, és fogékony volt ezekre a Földön kívüli, vagy azon belüli, de időn túli sci-fi-t idéző fantasztikumra.
De nem csak akkor!

Ezékiel próféta látomásait bogarászva a Bibliában, nem bírta az emberfia megtagadni a mai technikai érdeklődéséből fakadó magyarázatokat. Ezékiel egy űrhajót láthatott leszállni, vagy legalábbis egy szállító járművet.
De nem is Ezékielről szeretnék most szólni, hanem egy számomra most érdekesebb és saját elképzelésről, ami kapcsolódik a rejtélyes elődökhöz.

Erich von Daniken Die Spuren der Auberirdischen című (nálunk A múlt a jövőről mesél címen jelent meg) művében látott képek és szövegek mozgatták meg a fantáziám.
 

Az alább látható sztele (faragott, vésett, jelekkel ellátott kőtábla), a perui Andok Chavin de Huantar templomából került elő. (Chavin-kultúra - wikipedia) Raimondi-sztele-nek nevezik, Antonio Raimondi geográfus-ról.

forrás - perutrip.net

 

forrás - wikipedia

A fenti képen furcsa "szerkezet" látható. Az emberábrázolások, szárnyas lények elég mesebelivé, mitológiaivá, földön túlivá fokozták le, így a tudósok nem nagyon tudnak mit kezdeni vele. Rengeteg ilyen, vagy ehhez hasonló kőtábla található, szárnyas, nem ember típusú lényekkel.

Babilonban és a perzsa templomokban a következő ábrázolásokat találták.

 Szemmel látható, hogy mindkét kép ugyanazt ábrázolja.

 

Sőt, a sumer hengerpecséteken is ugyanez a motívum ismétlődik. (Ha lehet motívumnak mondani)

képek forrása - Erich von Daniken A múlt a jövőről mesél

Bizony, érdekes ábrázolások, összefüggések.

A kérdés az, hogy a Raimondi sztele-hez miképp igazodik a fentebbi babiloni, perzsa és sumer ábrázolások.

Régóta motoszkál a fejemben, részben Nemere műve alapján, hogy valóban lehetséges, hogy létezett már egy letűnt civilizáció a Földön. Ennek gyanúsan vannak/lehetnek nyomai.

A Daniken könyv olvasgatása közben tűnt fel, hogy mennyire fontos volt ezt a folyamatot ábrázolnia a régmúlt népeknek. Nyílván fontos, minden kultúra meglátogatása során bekövetkező esemény volt ez, amit a primitív, technikailag elmaradott emberek rögzítettek, mivel sokat látták. Nekik ez amolyan kultikus esemény lehetett.

Visszatérve Huascar templomára.
Az a gyanúm, hogy ez a sztele ugyanazt a szerkezetet ábrázolja, csak...

.. ÖSSZECSUKOTT állapotban.

Menjünk csak feljebb és vizsgáljuk meg a lehetőségét annak, hogy ha a lenti szerkezeteket összecsuknák, vagy netalán a fentebbit kinyitnánk, milyen mozgások zajlanának közben le. Kísértetiesen hasonlít egy rácsos szerkezetű toronyra, esetleg egy kommunikációs eszköz antennájára, vagy valamilyen erőteret kibocsátó szerkezet antennájára.

Állítom, hogy voltak magasan fejlett civilizációk a Földön.

Elődök, vagy esetleg máshonnan érkezettek, azt nem tudom, de ez nem a képzelet szüleménye, főleg így nem, hogy más földrészeken van ugyanaz a nyomuk.

 

Wiseacre