„Nem szép dolog” – így összegezte véleményét a fizetéscsökkentést felvető kormányzati törekvésekről Simor a fentiek alapján és az alapján, hogy a Fidesz-kormánynak most jutott eszébe elővenni a témát, nem pedig elődje, Járai Zsigmond jegybankelnöksége alatt vetették fel a kérdést.

Simor megjegyezte azt is, hogy eddig nem verte nagy dobra, de eddig fizetésének egy részét jótékony célokra ajánlotta fel. Ezen nincs szándéka változtatni.  -  idézet az Index cikkéből

Simor András jegybankelnök elvtárs, igazán lejáratja magát a pénzéhsége, és a butaság hajtogatása közben. Jár a Sün, ehhez kétség nem fér.

El sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen módon ragaszkodik akkora pénzekhez, ami az ország helyzetében nem jár neki. Igen, NEM JÁR NEKI!

Mert miről van szó, tegyük már tisztába pusztán a számok szimplán képébe dobásával.

A 8,3 milliós havi éhbéréből le kellene mondania 6,3 millióról.

Mire is elég ez a csöppnyi járandóság, nézzük meg. Ez havi, tehát felszorozva évi 75,6 millió forint.

  • Ebből az összegből 37-40 középiskolai tanár bérét lehet fedezni egy évben. Nocsak, magam is meglepődtem, egy ember ilyen önfeláldozó tettének 37 ember és a kezük alá kerülő diákok százai látnák hasznát. Simor úr, ugye figyel? Pedig így még havonta fog annyit keresni, mint egy tanár egész évben.
  • De legyen, ne tanárok bérét, csak bérpótlékát fizessük ki. Legyen mondjuk, havi bruttó 20000 ft. Szép szám kerül terítékre, 310-320 tanár minőségi bérpótléka jönne ki havonta. Nem rossz. Simor úr, figyel ugye, micsoda tett lenne?

Nem bírtam nem észrevenni, hogy jótékony célra költötte fizetésének egy jó részét. Tökéletesen egyetértek, tehát akkor legyen olyan kedves, és most intézményesítetten legyen jótékony.

Megtarthatja a havi kétmillát, a többit, majd megkapják, akik szintén szeretnének a magyarnak segíteni munkával, kitartással.

Köszönjük, Simor Úr!