Megáll az ember esze!
"A fénymásolók mindent tárolnak, a gépek merevlemezei minden másolt vagy szkennelt dokumentumot eltárolnak képként, és ha ezeket nem törlik, az óriási veszélyt jelenthet.", idézet az Index cikkéből.

Nem újdonság, hogy ezek a gépek már képesek az adatok tárolására, csak az, hogy ilyen felelőtlenül kezelik azokat, illetve, hogy ez még az USA-ban is csak most derült ki.

Fénymásolás 10ft/oldal!
- Oooopps, le kell másolnom egy szerződést, épp lakást vásárolok. (Mi van egy ilyen szerződésen, Jajjj bele se gondolok.)
- Jó Napot kívánok, a személyi adataimat szeretném egy papírra másoltatni. ! ! ! ! Neeee tegye!
- Elnézést, lehet itt önállóan is másolni? Igen, persze, az a jobboldali gép olyan. Köszönöm. (Sunyiban kiderül, hogy valami igen illegális, vagy személyes dolgot másol a kölök.)

És ez csak egy szimpla napi fénymásoló forgalmában előforduló esetek.

BANK!
- Elviszem az okmányait egy pillanatra, lemásolom, majd alá kell írni.
Uoooppps! Telitalálat. Lássuk melyik bankban is volt mostanság fénymásoló csere? Fogalmam sincs, de ki lehet deríteni. Zsíros bödön, telis tele lesz személyes adatokkal. Juhhhu,.. még bankszámlaszám is lesz ott.

EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÓ!
- Itt is megy a papírgyártás, mint mindenütt, mindent rögtön 3 példányban sose lehet tudni. Pista bá vakbélműtéte, Jóska fogsorcseréje, Piri néni epeköve, mind ott lesz.

APEH!
Hehe, ott is meg lesz minden. Jól lehet zsarolgatni, megnézzük kiből facsarható ki valami, vagy kinek nem fáj, az a pár milla.

Mit is csináljunk, veszünk vagy 20 fénymásolót, ezek között biztos lesz 1-2 ami JÓHELYről való. Komplett életeket lehet összerakni a mozaikból, semmi perc alatt kisemmizni a vagyonkájából, és természetesen az életéből. Csalás, okirathamisítás, ez ám a melegágy.

Hirdetés! Töltött, originál fénymásoló merevlemezek árverése! Helyszín: Titok rakpart 6-s móló, 4-s raktár, ma este 10-kor. Fizetni aranyban, azonnal. A tartalmáért felelősséget nem vállalunk!

Boldog békeidők, amikor a III/III-ok még aktákat gyártottak, másolás se nagyon volt, ha valami kellett, el kellett utazni a nagyvárosba, vagy valami központba és ott megnézhetted. Megnézhetted, ha kaptál rá engedélyt, ha volt jogod hozzá.

BOLDOG BÉKEIDŐK!

Ma?

Dobsz egy e-mailt, vagy veszel egy használt fénymásolót, és tiéd a világ összes titka.

Csak érdekességképpen, keressünk rá kicsit személyesebb adatra a googlival, lesz meglepetés! Hogy honnan tudja, rejtély?!

 

Wiseacre